Историјско-политичке анализе.

''Заштитник'' грађана: Космет је сусед Србије

Јутрос је на сајту ''заштитника'' грађана – Омбдусмана осванула карта Србије без Косова и Метохије. Омбусман је иначе независан и самосталан орган који полаже рачуне само Скупштини републике Србије. Он ''штити права грађана и контролише рад државне управе и органа којима су поверена јавна овлашћења'' – бар тако пише на његовом сајту. Да је заиста тако не би се на његовом сајту налазила Карта окрњене Србије. Донекле се може разумети када то уради туристичка агенција из Ниша, али када то уради представник државе Србије, требамо размислити како ће се онда други понашати, ако већ ''заштитник'' грађана крши устав републике Србије?


Да ли ћемо сутра у школама учити Географију без Космета на картама и историју без Косовског боја или можда ћемо учити да су у боју Срби били плаћеници, а Албанци ''витезови'' и највећа властела? Већ учимо да смо ''потисли'' Албанце у средњем веку! То се све ради плански како би се ми и прихички одрекли Космета у следећим генерацијама.Аутор: Шкобић ДејанСајт Омбудсмана:

http://www.pravamanjina.rs/index.php/sr_YU/podaci/dokumenta/zatitnik-graana/168


Изгубили смо битку али не и Рат!

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Минули протест у Новом Саду 11. 12. 2009. можемо окарактерисати као изгубљену битку. Ни 100 људи није присуствовало на протесту, више је било полиције, цивилне полиције и новинара него нас што смо ''протествовали''. Полиција је легитимисала људе и чак деветоро привела, али на моје изненађење мене и моје другове нису чак ни  легитимисали, само смо попричали с једним полицајцем и када смо видели око 17 часова да од масовнијег окупљања нема ништа и ми смо отишли с протеста.

Гледам људе на протесту међу којима је било доста старијих људи и размишљам ''какав смо ми то народ ако су браниоци суверенитета већином стари људи''?! Они су ближи крају живота, али ипак су дошли на протест, једва стоје на ногама али су истрајни и требамо им одати велико признање, док су с друге стране млади људи хладнокрвни и занима их само лични интерес, а интерес народа и државе је сасвим споредна ствар, мада ти паметњаковићи не схватају да нема ни њиховог напретка без напретка унитарне државе и да је децентрализација само корак до сецесије, имали смо то прилику да видимо у распаду Југославије, и тада су нас убеђивали да је децентрализација добра па смо на крају ушли у крвави рат из којег смо само ми Срби изашли као губитници, ми који смо животе давали током светских ратова за ту Југославију смо извукли дебљи крај.

 

 

Младима СВАКА ЧАСТ што нису дошли на протест, уплашили су се полиције или их је ''спречила'' киша која је падала тог дана, не знам шта је било у питању мада и организатори сносе део кривице  с обзиром да протест није имао медијску подршку. Медији су протест назвали ''неонацистичким'' због НСП.

СВАКА ЧАСТ и организацијама које су потврдиле свој долазак, такође и појединцима који су рекли да ће доћи, а поготово се ЗАХВАЉУЈЕМ СРС-у и ДСС-у који су обећали да ће организовати протест па на крају окренуше леђа организаторима(СЗХ). То је само доказ њихове ''борбе'' против статута, ако су већ они толико ''против'' статута могли су повести грађане на масовне демонстрације широм Војводине, тако би потиснули аутономаше што би сигурно резултирало повлачењем статута. Али као што Његош рече ''сви јунаци ником поникоше и у црну земљу погледаше'' или ''у добру је лако добар бити на муци се познају јунаци''.

Имали смо прилику да видимо опозиционе ''јунаке'' какви су када се треба одрећи личног интереса зарад народног интереса, тај народ их је бирао да бране суверенитет и национални интегритет, тако да није само влада изневерила грађане већ великим делом и опозиција!

 

 

Мој предлог:

 

Све патриотске организације(њихови представници) морају што направити један састанак на којем  ће се ако је могуће ујединити у једну организацију, а ако није онда бар почети са сарадњом и што већим зближљвањем. Патриотске организације су данас једини стуб ове државе, само се оне могу изборити за очување интегритета и рушење статута, само је питање желе ли то оне?!

 

Ако желе ја предлажем да се на пролеће организује једна турнеја по Војводини у којој би се посетили многи градови и села Војводине и у којој би се приближили грађанима и причали им о последицама статута и будуће сецесије Војводине. Грађанима медији испиру мозак, сем интернета не постоји незасвистан медиј који би грађанима указао на катастрофалне последице статута и сецесије. Једноумље попут оног за време комунизма, је тренутно актуелно у Србији. Супротно мишљење том једноумљу одмах постаје ''неонацистичко'' и клерофашистичко'', али ни то нас не спречава да се ми организујемо, ујединимо и протествујемо. За турнеју ће бити потребно доста новца, ако се патриотске организације сложе с мојим предлогом ја ћу се потрудити да скупимо довољно новца за потребе учесника турнеје по Војводини.

 

 

Сви желе неку корист од отаџбине, а нико се не запита шта је он дао отаџбини? За отаџбину све на коцку, отаџбину ни за шта на коцку!

Мислим да је сада време да учинимо све за отаџбину, да се изборимо за њен опстанак и напредак кад већ то не раде они за које смо гласали – политичари у скупштини. Не смемо више седети и чекати морамо ствар преузети у своје руке, доста су нас газили и варали, време је да се супротставимо свим могућим средствима, САД ИЛИ НИКАД!


''Клерофашисти'' и ''неонацисти'' у Војводини.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Данас се Србија ни по чему не разликује од Југославије пре 40-ак година, само што тада није била толика глад и незапосленост, а све остало је исто. Нема слободних медија, мишљења и слободног окупљања истомишљеника с неком идејом. Тада су се Српске патриоте проглашавали ''рушиоцима самоуправног система'', ''националистима''.., слично се догађа и данас, само што данас још увек нису почели са убиствима(изузев Р. Панића  и Н. Крстића), већ су се углавном ограничили на хапшења(Обрадовић, Вацић и др.) Устав представља само један скуп реченица које нико не поштује, па чак му се многи и изругивају.

 

 

Сви људи и организације који се залажу за очување територијалног суверенитета и интегритета проглашавају се ''неонацистима'', ''клерофашистима'' и сл ''именима'' разних историјско-деструктивних идеологија. Људи који газе преко свега што је Српско проглашајавју се највећим ''борцима за људска права'', ''демократама'' и сл. Нема ту никакве везе с демократијом, она је само плашт испод којег се крије црна слика још црње Србије која из године у годину постаје све мања, нестабилнија и сиромашнија.

 

 

У петак 11. 12 2009 заказан је свесрпски скуп против сецесионистичког статута/устава Војводине испред скупштине у Новом Саду. Већ је и пре одржавања  скупа све нас који ћемо учествовати на њему ''радио 021'' прозвао ''неонацистима''. То је било јутрос, а сада су променили наслов чланка:  ''Desničari nisu prijavili skup'', можда ће нас већ сутра прозвати браниоцима суверенитета и националног интегритета, ко зна. Очигледно је да нису успели ни лаж да промене пошто у линку чланка између осталог још увек стоји ''novo-okupljanje-neonacista-u-novom-sadu''...

 

 

Када би неко од нас изрекао једну релевантну чињеницу као нпр: ''ЧАНАК - ТИ СИ СЕПАРАТИСТА'', он би постао недемократа, затуцани идиот и вероватно би државни тужилац(марионета овог режима) поднео тужбу против тог човека. То је та ''демократија'', зар сте се Београђани за то ''борили'' када сте палили скупштину 5 октобра? Сами себи смо ископали јаму у коју упадамо и у којој ћемо се сви заједно подавити ако се одлучно не супротставимо онима који су нас својом демагогијом гурнули у њу.

 

 

Док нас је јутрос ''радио 021'' прозвао ''неонацистима'' други медиј: ''Блиц'' је изрекао још жешћу лаж, они су наиме рекли да протест организује ''Национални строј'' али под именом странке ''Нови Српски програм''. Проверено знам да НСП нема никакве везе са одржавањем скупа и да се он одржава на иницијативу покрета СЗХ, а уз подршку многих других патриотских покрета. Лажима никада краја!

 

 

Полиција је најавила да ће реаговати и да неће дозволити одржавање протеста пошто он није пријављен, а не кажу зашто није, не кажу колико су велике таксе за протест? Срби немају паре, али имају достојанство и храброст!

СРС је обећала да ће подржати протест, али ''на муци се познају јунаци'' као што каже Његош, а опозиција се баш тако и показала одбивши на крају да преузме на себе организовање протеста, а у скупштини су ''браниоци сувренитета и интегритета'', па господо посланици суверенитет се брани на Космету и на протесту у Новом Саду, а не у удобним фотељама!

Како сеју тако ће и да жању – враћите им се то као бумеранг и обити о' главу.

 

 

Сутра на протесту немојмо се уплашити обичних смртника који се супротстављају правди и истини – полицајаца, Господ је уз правду, Господ је уз истину, Господ је уз нас. Колико год нас буде не могу нам ништа, нас чува Господ!

Ако којим случајем неки од нас буду ухапшени – поднесимо то достојанствено и мудро.

 

 

Поздрав браћо, молимо се да Господ буде сутра с нама!

 

Desničari nisu prijavili skup

 

http://www.021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=16490:novo-okupljanje-neonacista-u-novom-sadu&catid=13:novi-sad&Itemid=9

Неонацисти променили назив и најавили марш

http://www.blic.rs/hronika.php?id=124725


Председниково лукавство!

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Председник Србије Борис Тадић јуче је изјавио ''да зна да министри и председници општина не раде добро, али да га новинари не питају о коме је реч, јер им он неће рећи у нади да ће се ти људи препознати и да ће почети да раде како треба''?! Не личи ли то на обећани ''обрачун'' с криминалом?

Шта је он својом изјавом желео постићи? Рејтинг владе из дана у дан све више опада, а тако и поверење грађана у председника. Да би сачувао своју власт и свој рејтинг он оптужује друге да не раде добро. Он је психолог, схвата и он да ће остати ''чист'' једино ако окриви друге за свој неуспех.

Кад сам већ поменуо ''обрачун с криминалом'', да се мало осврнем и на то. Сви се сећамо предизборних обећања ''да ће се власт најоштрије обрачунати с криминалом и корупцијом''. Све је остало на речима, уствари недавно је похапшено неколико стотина ситних дилера који нити су набављачи, нити дистрибутери, већ обичне ситне рибе које по улицама растурају дрогу, таквих људи могу и ја пронаћи на стотине и похапсити, знам и људе који су се тиме бавили и како то функционише?! Зар у Србији не постоје ''крупне рибе'' које уносе и износе дрогу из Србије и овде је растурају ситним дилерима(који су похапшени)? Наравно да постоје, али они за разлику од ситних дилера имају новац да плате полицији, влади, посланицима у скупштини, па и председнику ако је то потребно, за ћутање.

 

 

Тако су мали дилери похапшени, а акција је толико хваљења, да је скоро поређена са Косовском битком...Једном давно, док сам ишао у основну школу наставник Српског језика док нам је објашњавао политику у земљи рекао нам је следеће ''децо све потиче с врха(председника и премијера), ако је врх корумпиран и ситни чиновници ће бити такође''. Тада је то деловало смешно, али данас делује разумно и истинито.

 

 

 

Тадић жели што дуже да се одржи на позицији председника републике, без обзира што је она све мања како је он дуже на тој позицији, без обзира што има војску коју би у једном нападу растурила Албанска војска, без обзира што се већ сада предвиђа 107 милиона дефицита у државном буџету за следећу годину , без обзира што ЕПС већ сада говори о 20% поскупљења струје за следећу годину, без обзира што је више од милион незапослених и што свакодневно људи остају без посла итд. Не, то није важно, он не осећа одговорност за то иако његова партија сачињава владу, иако је он председник републике и странке која има главну реч(ДС) у влади...Важно је очувати власт по сваку цену, а кривицу пребацити на своје министре и председнике општина и тако сачувати свој ''углед'' и остати на позицији председника републике, ако је могуће као Тито – до смрти.

 

 


Реч, две о ''демократији'' у Србији

Влада Србије се понаша буквално тако, као да смо ми у земљи због ње, а не она због нас.
Србија је данас у дуговима које ни наши унуци неће моћи да врате, а војска нам је у расулу, док аутономаштво спрема сецесију, а Санџаклије оружје које чувају чак и у Медресама(муслиманске средње школе). Укратко, таква једна Србија је дестабилизујући фактор на Балкану, а не као што се наш председник хвали ''фактор стабилности''.
Човек који је покушао да укаже на војну опасност, генерал Здравко Понош начелник генералштаба Војске Србије, одмах је смењен, јер се то мишљење супротстављало председниковој неистини о ''балканској стабилности''.

 


''Реформе у војсци'' које је извршила ''демократска'' влада служиле су да би се ''почистили Милошевићевци'', као што су се од 1966, после брионског пленума чистили ''Ранковићевци''. Неке ''Милошевићевце'' су пензионисали, а неке послали у Хаг и поставили тако на стуб срама зато што су бранили своју земљу, у случају неке нове агресије питање је како ће и да ли ће наш највиши официрски кадар учествовати у том рату, у којем не могу добити заслуге већ пензију или затвор.

 


Што се тиче аутономаша, они слободно и без устезања руше уставни поредак републике Србије тако што штампају календаре и пасоше ''републике Војводине''. Узгред, то није незаконито, то није кршење устава, то је демократија.
Ја такву ''демократију'' не желим, а ви?

 


Сетите се како су нас Американци за време НАТО агресије условљавали да неће бомбардовати радио телевизију Србије ако им дамо 6 сати програма за њихову пропаганду. Тада то нису добили ратом, али данас добијају миром, свако вече на телевизији ''Авала'' можете гледати емисију Voice Of America (глас Америке) у 00:20h  . Зашто немамо ''глас Русије'', ''глас Кине'', те земље су нам већи пријатељи од Америке чији злочин сви ми требамо да заборавимо над нашим народом, лепо уђемо у НАТО и будемо срећни и задовољни што смо дозволили и унутрашњу окупацију у којој већ делимично стојимо.

 


Народ је тај који би требао да сруши ову власт тако што је и поставио, из тог разлога се и забрањују навијачке групе и НВО попут ''Двери'' које су учествовале у паљењу скупштине и ''увођењу демократије'' у добро познатој ''петооктобарској револуцији''. Тада су они били ''продемократски оријентисани'', а данас када су схватили где та силна ''демократија'' води, они су ''клеровашисти'', ''националисти'' итд.

 


У Србији је преко 700.000 гладних људи, више од милион незапослених, некада је национална служба за запошљавање објављивала тачан број, али данас не сме, а и када неко објави тај податак, он није ни приближан релевантном, јер многи незапослели нису ни пријављени на Биро, односно у НСЗ.

 


За недавно организовану акцију полиције коју су толико нахвалили медији нема човека у Србији који употребљава неки медиј, а да није чуо. Сензација, похапшени мафијаши, као да то није посао полиције, ето они су учинили добро дело, сада ће бити мање дроге и опасности на улицама – браво, честитамо!
Када ће нам се та полиција похвалити да је ухапсила неког тајкуна, неког милионера који има своје људе у свим државним институцијама, почевши од ситних чиновника, па до политичара у скупштини? Никада!

 


Данас у Србији изузев интернета и понеких храбрих телевизија и новина, не постоје ''независни медији'', ако тако и њих можемо назвати, толико има независних медија да их можемо на прсте побројати. У Србији влада медијски мрак у којем нема независног мишљења,   

 


Борис Татон – херој?
Недавно убијени Француз Борис Татон је ожалошћен у Српском народу више него у Француском и скоро претворен у веколикомученика, односно свеца.
Пре неколико година матурант Грађевинске техничке школе Младен Булатовић убијен је у Солуну, где је био на ескурзији. Марко је покушао да ухвати лопова који је украо новчаник, али полицајац је мислио да је Марко лопов и пуцао на њега. Сви сте чули за Татона, а јесте ли чули за Марков случај, за случај дечка који није био члан хулиганске групе навијача као Татон и који је покушао да стигне лопова и врати новчаник – то се зове витешки потез, а Татон је само један хулиган који је знао у шта се упушта када се придружио својим навијачима “Indians Toluse”. Ето каква смо ми држава, жалимо хулигана, а нашег храброг Марка једва да су медији и поменули!

 


О приватизацији је мучно говорити, сви они радници који су је прижељкивали мислећи да ће тако боље живети, данас су огорчени на капитализам и аљкаву приватизацију због које су многи од њих остали без посла.
Више од 50.000 фирми је под стечајем, више стотина хиљада радника је због лоше приватизације остало без посла, а држава под плаштом демократичности, бори се за ''права педера'', односно за закон о дискриминацији,  забрану навијачких група које сада представљају претњу...и др мање битним ''проблемима''.


 
Државни тужилац Слободан Радовановић није се огласио на рушење уставног поретка, што чини ЛСВ штампањем календара и пасоша ''републике Војводине'' или на чин 90 Српских ''интелектуалаца'' који су позвали Косовске Србе да изађу на изборе, ето, то није неуставна легализација Косовских институција, то је у реду, а када директор Ц.З носи дукс на којем пише ''...док се земља око сунца окреће...'' онда то није у реду, то је ''подршка хулиганима'' како Радовановић назива све навијаче Звезде, Партизана, Рада....Нису проблем навијачи, проблем је што су они огорчени на ову власт и што могу ускоро бити део социјалне револуције, зато се они морају забранити!

 

 

ЕУЛЕКС, којег је лично наш председник Борис Тадић позвао легализује Косовске институције, нигде се у Кумановском споразуму не спомиње никаква војна формација сем КФОР-а(анекс Б), што значи да је Кумановски споразум прекршен, а када га крши ''међународна заједница'' зашто га не би кршили и ми тако што би послали више хиљада Српских војника да штите Србе на Космету и православне манастире, цркве..?! Тзв. ''међународна заједница'' је прешршила резолуцију СБ 12.44 признавши независност Косова и Метохије у којој се наводи да је Космет суверени део Југославије(Србије) и захтева се, да се демилитаризују све паравојне формације попут ОВК-а, што значи да је КПС такође паравојна нелегална формација, која се ништа не разликује од некадашње ''Призренске лиге'' и недавне ''ОВК-а'' и др. Шиптарских терористичких организација, ево још једно кршење резолуције савета безбедности 12.44, а да питом наша ''демократска'' влада није ништа учинила! Још се МУП хвали сарадњом са ЕУЛЕКС-ом, што пак значи да се хвале индиректним признавањем Косовске независности. Треба се напоменути да је 50.000 Срба са Космета потписало петицију у којој се тражи од Српских власти у Београду да прекину сарадњу са ЕУЛЕКС-ом.

 

 

Толико о ''демократији'' у Србији, коју нико не види сем оних који је пропагирају, наравно из својих себичних интереса!

 

 

Шкобић Дејан
 


Јазук бре министре!

„Свету у 21. веку ће највише недостајати бистра вода и учитељи!“ Бан Ки Мун генерални секретар ОУН. Полазећи од закључка да човек није циљ већ средство доминантни став актуелних српски властодржаца јесте да је образовање јавна потрошња, а не инвестиција за будућност.

 

Током историје безброј пута се показало да када се такав систем као што је обазовање постави наопако потребне су деценије да се отклони штета. Српско образовање већ довољно трпи штете које су му нанели квази – реформатори, а који уточиште налазе у окриљу владајућих партија. Овом приликом се нећемо превише освртати на раније промашаје – тема критике ће бити актуелни реформатори. Они су партијске интересе ставили изнад општих и државних.

 

Нови Закон о основама система образовања и васпитања, донет 31. августа 2009. године писан је далеко од очију јавности а Скупштина га је усвојила по хитном поступку, тако је свима показано да се на образовање као изузетно важну делатност гледа искључиво као на ствар дневне политике и коалиционих договора. Непрофесионализам и некомпетенција аутора и њихових политичких ментора се огледа и у члану закона који се односи на финансирање школа, а који нема никакве шансе да икада буде спроведен. Министарство овом одредбом жели да спроведе рационализацију просвете без стратегије и новца, што најбоље илуструје ставове министра – члана партије која се на папиру бори за социјалну правду.

 

Издвајање из националног дохотка за просвету је убедљиво најмање у Европи. Образовање је делатност која није од стратешког интереса државе и ако је неопходно да буде. Довољна илутрација стања је да се наша деца опијају на екскурзијама, опраштају се од учитеља у кафанама, министарство се удвара родитељима деце – кад деца туку професоре министар ни слова. Сваки градоначелник имају већу политичку тежину него министар просвете. Покушаји рационализације су већ у зачетку угушени отпором локалне политике. Гломазни школски систем само што није пукао од дебљине, а министар бајаги хоће а не може да реши питање патуљастих сеоцких школа или београдских школа џинова које су данас без ђака.

 

Закон, донет уз потпуно игнорисање струке и главних просветних институција решава нешто што није главни проблем система, потпуно је промашијо тему а изгледа да му је основна сврха да угаси десетине школа у Србији, да четвртину запослених пошаље на биро и тиме нас приближи „европском моделу образовања“ и „лисабонској агенди“ и претвори школе у место за чување деце. Стиче се утисак да наши властодршци просто прижељкују лоше резултате наше деце на ПИСА тестирању, како би имали стални изговор да је систем лош и да га треба мењати. И мењају га али углавном на горе. Полазе са позиције да систем није добар, наставници ништа не знају, ученици су злостављани, директори неспособни а проблем ће се решити тако што ће се увести модел образовања који се зове: „европски“ који додуше не постоји нигде, али је важно име...

 

Даће се права ученицима која они нису ни тражили: да присуствују седницама школског одбора, да имају по 35 неоправданих изостанака, да буду три пута оцењени за полугодиште (четири пута у основној), правожалбе на оцену из владања, туче изазване у школи или на јавном месту нису више теже повреде дужности ученика. Закон на елегантан начин заштићује неодговорне и бахате насилнике, па се не треба зачудити ако школе после овога постану места „озбиљног насиља“ и „масовне дискриминације“. Овакав закон се доноси након констатације једне од аутора поменутог Тинде Ковач – Церовић да је: на много тачака земља искорачила напред, а само систем образовања је остао назад „аферим“. Наше школе, наставници, родитељи и читаво друштво очекују да се образовне институције наше земље, а пре свега министарство просвете почну озбиљно бавити проблемима образовања, али са оваквим законом и оваквим министром то никако није могуће, јер нису преузета добра практична искуства наших школа већ ће се и оне које су до сада добро радиле претворити у лоше.

 

Наши врли псеудореформатори су у акцију кренули са слоганом 3Д: демократизација, деполитизација, децентрализација школа. Само доношење закона је била демонстрација чисте политизације. Свето тројство српског образовања које чине: министар просвете, Национални просветни савет и Завод за унапређење образовања и васпитања је било у клинчу због нерешивих компетенција које је поставио закон из 2004. године. Сада је то разрешено потпуном политизацијом Националног просветног савета. Приликом избора за исти владајуће партије су бирале себи подобне кандидате. Тако изабрано тело није ни стручно ни независно. Требало је да овлашћени предлагачи, тајним гласањем изаберу по једног кандидата, а да све то

 

Народна скупштина само верификује. Овако под изговором демократизације они предлажу више кандидата а Скупштина бира њој погодне. Такво омаловажавање САНУ, Универзитета, Српске православне цркве, Заједнице школа, до сада није виђено. Национални просветни савет је постао украс система. Свело се на то да кандидат Савета родитеља у школи, изабран у школски одбор има веће достојанство од представника САНУ, који је предложен за Национални просветни савет (можда га неће изабрати). Наше школе, наставници и друштво вапе за изменама у образовном систему, али изменама које ће водити стручни људи, практичари који први уочавају слабост и пажљиво их отклањају. Реформом средњих стручних школа је предвиђена рационализација, Планова, Програма и наставних предмета.

 

Предмети који се у главама врлих реформатора сматрају непожељним у средњим стручним школама су: уметност (шта ће то деци кад имају Великог брата, Фарму, Гранд параду...), информатика и рачунарство (вероватно смо као народ претерано информатички образовани) и историја – да добро сте прочитали српској деци не треба да уче националну историју већ ваља да буду зомби који не знају ко су, какви су им корени, а све у служби глобализације и интереса мултинационалних компанија где ће радити као јевтина радна снага.

 

Прилог карикатури Образовног система је податак да је криминалац Љубиша Чуме постао заштићени сведок па купио цео један универзитет. Хоће ли он наше потомство надахњивати знањима из ноћне браварије? Хоће ли околни народи учити посредством хашког трибунала историју о геноцидним Србима док ми укидамо наставу историје у средњим школама.


Propale privatizacije u Srbiji - Ispovest jednog od prevarenih privrednika

Ja sam medju mnogim Privrednicima i Patriotama,povratnicima iz Diaspore,koji su se vratili svojoj Zemlji i ulozili svoj kapital i Prevarom Vlade Srbije izgubili sve, dosla sam sa najboljim namerama da i u Srbiji nastavim sa radom u Privredi,i nesto vratim svojoj zemlji u kojoj sam rodjena i gde su mi koreni i grobovi Roditelja i Predaka,da svom napacenom Narodu pomognem bar Zaposljavanjem,racunala sam da imam oko 800 zaposljenih radnika i time bi njihove porodice bile obeabedjene finansijski za normalniji i sigurniji zivot,ozivela bih Tekstilnu Industriju koja je bila najugtozenija grana u privredi,ozivela bih uspavanog Djina Leteks,koji je i ako mrtav ,jos uvek poznat u svetu tekstila,takozvani Srpski Mancester.
Kupila sam propalo i oronulo Preduzece,ali pre kupovine vec obezbedila poslovanje preko svojih ino-partnera,naravno po meni dostavljenim kapacitetima proizvodnje.decembra meseca 2006.god.sklopila kupo-prodajni ugovor sa Agencijom za Privatizaciju,isplatila,i niko me nije uveo u Posed? sto mi je bilo cudno,pa i stan da covek kupi Agencija ga uvede u Posed i Preda kljuceve.Nasledila sam blizu 300 radnika,preuzela obaveze prema poveriocima,i potrazivanja.Ulagala u Preduzece u obnovu oronulih objekata,renoviranja da bih zaposleni imali normalne uslove za rad ,ulozila u novi pogon Konfekcije gde su zaposljeni jos oko 60 novih radnika i obuceni za proizvodnju izrade uniforme za zdravstvo Holandije,sa zadovoljnim rezultatima uzoraka,spremni da potpisu prvi ugovor vradnosti 2.miliona eura.

Lokalna Samouprava mi nije dala nikakvu Podrsku,i ako sam ih zvala u vise navrata na razgovor,ozivljavanjem Leteksa je za moj pojam bio jako bitan za ceo Region Jablanackog Okruga,za Srbiju..sa velikim znacajem i samim zaposljavanjem radnika,i bezbroj malih Privrednika,kao i ozivljavanje Tekstilne skole u leskovcu sa kojima smo potpisali saradnju o stependiranju mladih za novi kadar,novu savramenu tehnologiju sa znanjem engleskog jezika i rad na racunaru..Zatekli kadar radnika je takodje obucavan engleskog jezika i racunara,slate su grupe radnika u nekoliko Zemalja radi upoznavanja nove masine za koju se trebalo pripremiti zajedno sa ino partnerima i Staticarima,masina koja je 120.,met.dugacka .5 metara ili na platformi,ili u zemlji a 7.metara iznad.dolazili su buduci poslovni saradnici,odusevljeni da ce Leteks oziveti.ali pored mojih obaveza,investicije i info partnera ,i obaveza koje sam preuzela,ja nisam imala vremena,niti sam fizicki a ni strucno mogla da pratim sve Sektore Preduzeca,smatrala sam da zaposljeni u preduzecu imaju obligaciju da rade po zakonu i ugovoru o radu koji su potpisali..medjutim dolazim do znanja da u fabrici nema na cemu da se radi,do unosenja nove tehnologije.
Agencija za Privatizaciju i rukovodstvo Leteksa su pre moje kupovine otudjili Sve sto se moglo Unovciti,Masine,Parovode,Kotlarnice,Toplane,Potrazivanja su prodata ,Akcije kod Banaka..Unistena i Onesposobljena fabrika za bilo kakvu Proizvodnju.Morala sam da sa grupom radnika dodjem do dokaza ,,sto i jesam,,da bih Prijavila nepravilnosti Mup-u za Privradni kriminal u Leskovcu,kojima sam dala kopije ugovora koji su sacinjeni uz odobrenje Agencije za Privatizaciju 6.meseci pre moje kupovine..Sto znaci da su me svesno Prevarili, prodali fabriku sa obavezom da nastavim delatnost ,ALI NA CEMU??? .otisla sam do tadasnje Direktorice Agencije za Privatizaciju i odnela joj dokaze,iznela svoj problem,naravno da sam kasnila sa isplatama plata radnika koji nisu ni radili jel nisu imali na cemu,poslovni ino saradnici od kojih imam pisma o namerama,po meni iskazanim kapacitetima Proizvodnje su bili sokirani da ne mozemo u saradnju,posto nemam na cemu da radm,a Platila sam za to..

Tako da mi je sve pocelo da bude jasnije..u bilansu stanja na dan kupovine Postajalo je samo na Papiru ,da u Magacinu ima robe vrednosti 5.miliona eura,a iracko i Kinesko Potrazivanje Oko 2,5 miliona eura,deonice u bankama,nije ni bilo u bilansu.na moje pitanje direktorici zasto bilans kupovine nije tacan? dala mi je odgovor ,da Agencija ne moze da prati tacnost bilansa da je rukovodstvo Preduzeca odgovorno za to,gde sam ja pokazala Odobrenje Agencije za otudjenje ,necega sto nisu bili upoznati i pitala kako ste dali odobrenje da se otudji nesto sto niste znali da postoji? odgovor je bio..da sam ja imala 30.dana po ugovoru,da proverim da li je stanje Tacno..Zalosno i Smesno,Sudski Vestak koji je 4-5.godina radio procenu Kapitala Leteksa je bio na moj zahtev na sastanku,i on joj je odgovorio..u Leteksu ima preko 180,000,000. artikala i nije moguce da se utvrdi tacnost u datom roku.onda mi je rekla da sam imala pravo na revizore,koje jesam organizovala po preporuci tadasnjeg savetnika Min.Bubala gosp.Petrovica ,gde dolazim po proveri druge kuce da je bilans kupovine samo prepisan ,i tako sacinjena Revizija..da se vratim na Magacinsku robu,koja nije postojala,iz sektora finansije su mi rekli da posto u bilansu stoji da imamo robe,,koja fizicki ne postoji,,trba se Drzavi platiti 20% na vrednost sto je malo vise od 1.milion eura na vazduh,licno sam pozvala gosp.Petrovica i pitala ga kakav je to nacin,em nemam robu za koju sam platila ,em moram Drzavi jos da platim toliki novac,pa kako cu uspeti na taj nacin da podizem Preduzece?gde je on dao savet sluzbi kako da to srede,naravno sredjeno je ,neznam kako? nisam platila na vazduh taj novac,,ali sam Drzavi platila za Vazduh..

Tako da mojim prijavom nepravilnostima,pocele su moje jos vece Muke.MUP,me zove telefonom na informativne razgovore u vise navrata, pocinju strajkovi oko kasnjenja plate,Agencija za Privatizaciju Ponistava ugovor,iz dva razloga,,nije nastavljena delatnost,i nije sproveden Socijalni program??Ja licno po ugovoru ,nisam primila dopis od Agencije,vec dolazim u fabriku ,zauzetu od strane strajkaca,Obezbedjenju oduzeto naoruzanje,radnicima konfekcije zabranjen ulaz ,kao i meni,,Milicija ne moze nista,,kazu masa je u Pitanju,,tako lepo namesteno,,Moki dopisi svim Drzavnim Institucijama do Predsednika Vlade,moja prijava o nepravilnostima,Prevare,nakon svih kontrola od strane Agencije,,Ponistava se ugovor i zovu me na jos jedan informativni razgovor telefonom,gde me lisavaju Slobode na 30 dana,dok bude trajala istraga,i gde se meni,i pored dokaza stavlja prebacuje krivica da sam ja otudjila vise od 10%kapitala u prvoj god.sto bi za investitora bilo samoubistvo,jel redovne inspekcije Agencije bi u istoj godini na osnovu dokaza Ponistili kupo-prodajni ugovor..a ne nakon 16.meseci i moje prijave MUP-U,sa datim razlogom.


Napominjem da imam napismeno od Agencije za Privatizaciju,da sam unela masine kao Obaveznu invasticiju po ugovoru ZA NASTAVAK DELATNOSTI NA DAN KUPOVINE..ima li tu Logike? u Pritvoru su nehumani uslovi u svakom pogledu,odbili su da mi nabave terapiju koju koristim godinama,sa razlogom da nemaju para,i da moram sama da se snadjem,,Kao da sam ja otisla u Pritvor dorovoljno..Zdravlje mi se pogorsalo,nervoza,krvni pritisak varirao ,jednoga dana mi je cerka dosla u posetu i rekla da je neko iz Leskovca ucenjuje i iznudjuje novac,inace je svedok i svedocice protivu mene ako mu ne plati,rekla sam joj da prijavi u beogradu posto moje iskustvo u Leskovcu mi govori da ne rade po Zakonu,a ja sam od stresa i brige za svoje dete kome nisam bila u mogucnosti da pomognem,a rodjena i odrasla u Australiji se bas jako razbolela,i trazila pomoc od pritvorskog Doktora koji se nije odazvao da mi pomogne,tako da sam se onesvestila,i prilikom pada povradila kicmu,gde su mi nervi ukljesteni i da sam u trajnim bolovima i pod terapijama.

I nakon Istrage,Vestacenja,i dalje bez osnova,koja traje i namerno se ceka zadnji dan roka,meni se Pusta Optuznica za tudje Nepravilnosti,Sudi mi se a neznam zasto?Mene su Prevarili,ostetili,u svakom pogledu a i onemogucili Stanovnistvu da zaradi sebi platu,uskratili im pravo na egzistenciju...I nikoga nije briga,Predsednik Tadic je obilazio Ino investitora,Koji je imao odmah do Leteksa pod zakup fabriku konfekcije od 1000 kvadrata,i Prosao pored Srpskog Mancestera kao pored Turskog groblja sto bi nasi rekli ,sa tradicijom od 1884.godine i 52.000.00000 kvadrata,da bi se ispostavilo da je to isto Preduzece dobilo nekoliko miliona eura od nase Vlade kredite,punu podrsku od nasih Politicara,zaposljavao oko 100 radnika koji su bili maltretirani,i PREKO NOCI POBEGAO,I PONEO SVE SVOJE I ONAKO STARE MASINE...I KO CE NJEMU DA SUDI???MENI OSTAJE DA CEKAM ,DA SE BORIM ZAROBLJENA I UNISTENA,I AKO PRAVOSUDJE ,KOME JE PODNETA INICIJATIVA O ZAKONOSTI,DRZAVNOM JAVNOM TUZILASSTVU PRIMEDBA NA RAD,(GDE NIKO NISTA NE ODGOVARA,NITI PREUZIMA) ISTRAJEM DO STRAZBURA..Tako prolaze Posteni Privradnici u SRBIJIZorica Gajic.

Дискриминација над Косовским Србима (1945-1990)

Трећа велика сеоба Срба збила се у периоду између 1945 и 1990, за време ''златног доба'' како су иначе називали пола века комунистиче ере која је на Космету обележена страдањима Срба. Шиптарске комунистиче власти су исељавање Срба са Космета оправдавали лошим економским положајем исељеника, а сепаратистиче демонстрације(1968, 1981) су назване ''дечијим несташлуком''. 
Срби су дискриминисани на разне начине, у извештају Републичког и Савезног извршног већа јасно се види да је у питању дугорочна, смишљена, добро организована и стална непријатељска активност великоалбанског национализма и иредентизма, те да се узроци исељавања своде на политичке околности у којима српском народу на Космету већ деценијама није више било опстанка.
Притисци за исељавање, директни или индиректни, према извештају заједничке комисије, испољавали су се нарочито као:
 – заузеће земље, причињавање материјалне штете или уништавање усева, сеча шума, засада воћа и видограда, убијање стоке, паљење имовине, тровање и загађивање бунара, спречавање коришћења воде за наводњавање, експропријације земљишта итд.. 
-претње, малтретирање, вређање, напади (посебно на жене и децу), силовања, смишљено изазивање свађе, туче, убиства, крвна освета и сл; 
-скрнављење гробља и споменика и ометање свечаности и верских обреда; 
-стварање атмосфере изолованости и несигурности, разни облици психолошких притисака, стварање психозе исељавања, бојкот на разне начине итд; 
-причињавање тешкоћа у остваривању свакодневних животних потреба(коришћење продавница, пијаца, превоза и сл.) 
-тешкоће у остваривању права грађана пред надлежним органима(дуго чекање, отезање поступака, неизвршавање пресуда и решења итд.); 
-недостатак заштите од стране надлежних органа(правосудни органи, ограни унутрашњих послова и други органи управе, инспекције итд.); 
-одсуство благовремене и одговарајуће друштвено-политичке и друштвене активности на сузбијању појаве притисака, деловања непријатеља и решавање спорова и сукоба; 
-дискриминација у остваривању права(издавање дозволе за изградњу куће, непоштовање равноправности језика, непоштовање права из радног односа и сл.); 
-притисци на продају имовине и ненормални услови продаје(продаја имовине унапред одређеном лицу албанске националности, продаја по неповољној цени, делимично плаћање продате имовине, одуговлачење са извршавањем преноса имовине), eкспропријација имовине без адекватне накнаде итд; 

Наглашено је у овој анализи да су овакви притисци почели да се испољавају још у време окупације и другог светског рата, а да је то настављено и у послератном периоду са различитим интезитетом да би се нарочито појачало у 1968 и 1981 години(на ове године ћу се осврнути касније).Извештај наводи масу разноврсних примера који илуструју ове притиске. Мучни су примери раздвајања и изолације, па и малтретирања српске деце, а поготово хушкање албанске деце да нападају српску и црногорску децу или да чине штете суседима или јавним добрима. Пале се и уништавају усеви, пушта се стока у заседе и обрањене њиве, узурпира се земљиште, загађују извори, пали летина, демолирају куће, нападају деца док чувају стоку, жене и женска омладина из страха од различитих малтретирања не смеју да одлазе на њиву ради обраде земље нити да излазе из својих дворишта.
У примере најгрубље расне сегрегације спадају случајеви кад Срби и Црногорци морају да чекају да у продавници последњи буду услужени, а дешавало се да не добију робу док је не затраже на албанском језику.Најтежи су притисци, разуме се, убиства, раширенија у селима него у градовима.

На територији општине Вучитрн убијен је Србин зато што није хтео да изврши наређење суседа Албанца да уништи своје свиње, на територији општине Титова Митровица убијен је Србин који је са своје њиве намерно пуштена говеда једног албанца која су уништавала његове усеве ; на територији општине Подујево убијен је Србин на пгагу своје куће зато што није хтео своје имање да прода у бесцење; на територији општине Приштина убијен је србин гвозденом шипком наочиглед жене и деце, зато што са своје стране пута није склонио запрегу по захтеву Албанца. Свој варварски карактер Албанци су доказали и убивши двадесет двогодишњег Данила Милинчића у наручју његове мајке Данице, које је јуна 1982 извршио Албанац Муса Ферати, на Даничиној њиви код цркве Самодреже. Убиство у коме су учествовала и двојица малолетника, Фарати је пропратио речима '' Ово не може да буде Српска земља''. 
У центру Вучитрна пред робном кућом, по дану и пред више од 20 присутних Албанаца, 30 марта 1988 непознати нападач покушао је да задави два дечака од 10 година, Дениса Гругурија и Момчила Елезовића. Момчило је некако побегао, а Денису је нападач стезаг врат гајтаном од јакне и дете је почело да губи свест. Нико од присутних није пришао дечаку у помоћ. Дечак се ипак некако истргао из руку давитеља, а на врату су му остали крвави подливи. Денис је Албанско дете и са другом Србином говорио је српски, јер му је мајка Српкиња и дружио се више са Српском децом. Учитељица Стојковић дознавши за насиље над њеним ђацима, пошла је да пријави полицији, а директор школе М. Мађуни покушао је да је у томе спречи.
Због неиздрживог стања на Космету, Архијерејски сабор је 19 маја 1969 упутио писмо председнику СФРЈ Јосипу Брозу Титу, тражећи од њега заштиту. У том писму сабор констатује да се поводом конкретних случајева више пута обрачао надлежним органима СР Србије, као и савезном извршном већу али, се стање не поправља ''Донекле ово насиље попусти да би се јавило на другом крају у још озбиљнијем виду. За последњих годину дана оно узима све теже облике. Не само да је у питању уништавање усева, уништавање шума(ман Девич, Дечани, Гориоч код Пећи), рушење надгробних споменика(Кос. Витина и др.), него и физички напади, чак и на жене и монахиње(прошле године у ман. Бинчу код Кос. Витине, у Мушутишту код Призрена, тако и овог пролећа у ман. Девичу, где је нанета тешка телесна повреда игуманији истог манастира , секиром рањен један искушеник манастира Дечана, каменом ударен у главу јеромонах ман. Гориоча, каменом нападнут свештеник у околини Косовске Митровице итд.), што је довело до исељавања наших верника из тих крајева''.   
У свом одговору од 23 маја 1969 Тито изражава жаљење због поступака који су наведени у писму СПЦ, ''а који представљају повреду устава СФРЈ''. Као председник СФРЈ, он ће учинити све ''да се спрече изгреди и незаконити поступци, те да се обезбеди слободан живот и интегритет свих грађана, као и сигурност њихове имовине''. Ради тога је он доставио писмо СПЦ, са својим гледиштем ''о потреби преузимања одлучних мера за заштиту законитости'' Извршном већу СР Србије Извештај сабора СПЦ из 1982, међутим садржи податке и о насиљу и нападима на цркву и свештенство све до марта 1982, који говоре о неометаној, па чак и заштићеној ескалацији великоалбанског шовинизма на Косову и Метохији, односно на територији рашко-призренске епархије.  
Према задњем поменутом извештају Архијерејског сабора СПЦ из 1982 видимо да Тито не само да ништа није учинио да спречи насиље(што је обећао још 1969) и великоалбански национализам који су гајили Шиптари, већ је Шиптарским ''комунистима'' предао судску, извршну и законодавну власт амандманима 1968 и уставом 1974. Горе сам напоменуо да ћу се вратити на 1968 и 1981 годину, наиме тада су избиле велике демонстрације које су се шириле као ватра градовима Космета и претиле да ескалирају. Прве, 1968 су назване ''дечијим несташлуком'', а друге је морала да сузбија чак и ВЈ тенковима, али Шиптари су сазнали да тенкови немају наређење да пуцају те су насртали на њих. У обе демонстрације Шиптари су иступили са паролама ''Косово Република'', ''Косово ради Београд се гради''.итд..С обзиром да се прешло лако преко демонстрација 1968 оне из 1981 су биле очекиване. Сви Шиптарски политичари су остали на својим функцијама, чак су били и у централном комитету СКЈ попут Фадиља Хоџе. Уместо да се почисти цело Косовско руководство оно је после 1968 добило боље позиције у КП Космета и извршном већу Космета(читај влади Космета). Али Србија до промене устава 1990 и амандмана претходне године није имала никаква овлашћења на Космету. На заседању Скупштине Србије (28. 4. 1988) констатује се ''Траје Косовска драма'', а Србија нема ни једно уставно овлашћење да директно преузме мере на Косову, те ''не може да битније утиче на промену стања''.
Космет је имао судску, извршну и законодавну власт, само им је недостајала војска и назив ''република'' што су им данас Американци и западне земље ''продемократски оријентисане'', поклониле. Било је нешто мало Српских политичара на Космету у власти, али они нису смели ништа да кажу плашећи се Албанске одмазде, а неки су то стање користили зарад личне добити (јер само Срби који су радили против свог народа су били добри Срби за Шиптаре). Потпуно незаштићени Српски народ није имао друге могућности него да бежи и спашава главу док је још на раменима и своју децу од разних видова малтретирања. Чак је неколико стотина Срба са Космета дошло у Београд да демонстрира 1986 али без успеха.  Шиптари су имали и свој буџет, али кад код се требао вратити неки кредит иностранству Србија је плаћала. Велике количине новца су одлазиле на Космет ''за развој'' из свих република Југославије(а посебно из СР Србије), који није наменски трошен, с тим новцем Шиптари су подизали школе, велике зграде и др. непрофитне пројетке због чега је на Космету била највећа незапосленост.  

Да би схватили последице морамо сагледати узроке, односно да би схватили зашто су се Срби селили са Космета морамо схватити  тадашње владајуће факторе, како на Космету(Шиптари) тако и у Србији(Тито и послушни људи, између осталих и Срби, који и да су хтели нису се смели супротставити деспотској политици Тита – пример Ранковића, Ћосића и Марјановића говори у прилог томе.

Тито је мислио да ће ''спречити Српски национализам'' на Космету(на који су се албанци жалили пре брионског пленума 1966) тако што ће Албанцима(који су масовно улазили у КП и постајали марксисти, док рецимо су за време нацистичко-фашистиче окупације били нацисти, а пре тога и помоћници Аустро-угарске у првом светском рату....итд...) дати већи степен аутономије, односно републику у републици, што су они искористили најбоље што могу протеравши са Космета само у периоду између 1968 и 1981 92.197 Срба и 20.424 Црногорца, а од 1981 до 1988 са Космета се ''одселило'' још 28.000 Срба. То је довело до тога да у периоду од 1961 до 1981 удео албанског становништва на Космету порасте са 62,7% на 77,4% у а удео Срба у укупном становништву смањио се са 23,6% на 13,2% са тенденцијом даљег опадања   
Овај чланак је написан уз помоћ књиге ''Страдање Срба на Косову(1941-1990) и  Димитрија Богдановића – Књига о Косову као и  ауторовог знања. У овом чланку је приказан само један мали делић злочина који су Шиптари чинили над Косовским Србима да би Космет потпуно ''очистили од Срба'', што им је скоро успело. Али споменици културе и историја Косова и Метохија се не могу избрисати и променити, без обзира на демографску промену структуре становништва Косово и Метохија су српска колевка државности, културе, вере...и остаће Српска земља, засад у нашим срцима, а једног дана и у нашим сувереним границама које нам кроје људи и државе који имају само један циљ – уништење православних Срба, то су покушали да ураде многи народи у разним временским периодима, али данас смо сами себи непријатељи, све је више абортуса, повећава се морталитет, а смањује наталитет. Како стари људи кажу ''свак' се забавио о себи'', односно нико не размишља о минулим и садашњим страдањима Срба на Космету, као да је се то дешавало и дешава у Авганистану и Ираку и као да страда потпуно други народ, а не Српској покрајини Косову и Метохији и свом Српском народу!  
Чланак који је пред вама написао сам за часопис "Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији".    
Можете посетити њихов сајт: http://kosmetskezrtve.org.rs/rs/  
аутор: Шкобић ДејанКако је победила ДС-а у Врбасу?

На јучерашњим изборима одржаним у Врбасу победила је ''листа за европску Србију''(ДС) са чак 15 освојених одборничких места у општини Врбас од могућих 36 и 37,7% иако неки медији попут ''Прес-а'' то надувавају на 47%   

 

Изненађујуће је да је одмах после ДС-а коалиција СПС-ПУПС-ЈС која је освојила чак 18,8% и добила 8 одборника. Како Врбашани гледају на политику? Није им била добра власт СПС-а па су је срушили, а данас гласају за исти тај СПС за који се извесно зна да ће ући у коалицију са ''европејцима''. Политика је чудо, с једне стране исти ти ''европејци'' говоре о повратку у 90-е са радикалима, а с друге стране улазе у коалицију са странком која је крива за све што се одиграло тих 90-их – СПС.

Stranka    Ukup. mandata 36

DS                 15
SPS-PUPS-JS   8
SNS                6
SRS                3
DSS-NS           2
LDP-LSV          2
G17                0
SVM                0
 

 

Лош резултат Г17+ је очекиван, они једва пређу цензус и на  парламентарним изборима па се од њих и није очекивало да ће прећи цензус.

Укомпонована антисрпска коалиција ЛДП-ЛСВ је скупила једва 5,4% и 2 одборника. Лепо је када на једном месту имамо сецесионистичке аутономаше и продане душе који су уско повезани, а повезују их исти финансијски извори. 

 

За многе потпуно неочекивано прошла је ДСС-НС и СРС.СРС је обезглављена од како се десио онај раскол у странци. У Србији су странке везане за лидера а не за програм странке, када је ''резервни лидер'' напустио странку она је почела да пропада с обзиром да је Шешељ у затвору, а адекватну замену још увек нема.

 

ДСС-НС су можда највише изненадили, освојили су само два одборничка места, до подсетимо на последњим локалним изборима у Земуну коалиција ДСС-НС је освојила 6,89% а у Косјерићу су изашли самостално без НС и освојили 13%.Ако упоредимо податке можда би ДСС-у било боље да на следеће изборе опет изађе самостално. Мада то не мора ништа да значи. 

У поређењу са задњим локалним изборима СНС има право да буде незадовољна што је изразио и један од њених лидера Александар Вучић. 

Постоје незваничне тврдње грађана Врбаса да су ''европејци'' буквално куповали гласове.Мој пријатељ који је активни члан једне странке објашњавао ми је ''како се добијају избори''. Он каже да се у свакој странци налази неколико људи који заузимају важне положаје и који уско сарађују са ДС-ом односно добијају новац од њега.

Тим људима не може нико ништа иако се зна ко су они. Странке од њих зависе односно од новца који добију.Значи ли то да су избори само једна игра помоћу које ''европејци'' остају на власти, и значи ли то да у Србији не постоје финансијски независне странке које би ову земљу дигле из пепела? Гледајући резултате свих локалних избора у последње време све више верујем овој тврдњи. 

 

Сада је сасвим извесно да ће ''социјално-пензионерски европејци'' направити коалицију и скупштинску већину са укупно 23 одборничка места.


Gay идеологија – паљење Српске заставе

 

Кроз историју су постојале - и постоје - разне идеологије, попут комунизма, социјализма, нацизма, фашизма, демократије и сл. Све те идеологије направио је народ, у неким случајевима појединци а у неким скупови интелектуалаца тога времена. Данас када се: од вере прави нација, од пљачкаша трафика министар полиције, од тероризма демократија, није ништа чуднo да се и од сексуалног правца прави идеологија. 

 

Пре тридесетак године било је срамота рећи: ''ја са геј'', а данас се говори ''геј је ок-еј''. Шта је ту ок-еј? Бити неморални антихришћанин који не може да одоли телесним искушењима је Ок-еј? Да је ''геј ок-еј'' Бог не би створио 'Адам и Еву'' већ би створио два Адама, зар не? Ти неморални људи говоре да су ''хришћани''? Не би ме чудило да и они попут протестаната направе нови ''хришћански'' правац који ће се можда звати ''поносни хришћани''! 

 

Хомосексуална организација ''Квирија'' без икаквог разлога често оптужи Амфилофија, Артемија или неког другог православног владику за ''недемократско понашање'' преко којег ''они желе'' да успоставе ''теолошку државу''. Разноразне измишљотине смишљају ти ''поносни људи'' само да би дошли до свог циља, а тај циљ се зове легализација геј бракова и до крајње мере тровање Српског народа највећом антихришћанском неморалношћу. 

 

Све што је нормално и морално постало је ''недемократско'', ''заостало'',''антиевропско''...а све што не ваља постало је ''ИН'', ''Ок-еј'', ''савремено'', ''проевропски''... Ова парада поНОС(у)а је само увод у морално посрнуће Српске државе и народа у њој, ако јој се не супротставимо на време можда сутра наша деца постану геј, а ми нећемо имати избора сем да им кажемо ''геј је Ок-еј''. Да не би дошли у ту ситуацију, неморалним људима се морамо супротставити на време, док још није касно! Неморални ''људи'' су обећали да ће као ''протест'' запалити заставу Србије:

Ovom prilikom želimo da obavestimo javnost da će u nedelju 20. septembra u 11.00 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta pre samog početka povorke ponosa biti izvedeno ceremonijalno paljenje državne zastave Republike Srbije u znak protesta protiv uporne institucionalne diskriminacije nad LGBT populacijom u Srbiji. Ceremonijalno paljenje državne zastave biće izvedeno u organizaciji fejsbuk grupe “Strejt podrška za povorku ponosa” (http://www.facebook.com/group.php?gid=125928476052) i bloga “Beograd prajd” (http://belgradepride.blog.rs/). Ovaj protestni gest, koji je potpuno legitiman oblik iskazivanja nezadovoljstva u jednom demokratskom društvu, ima za cilj da privuče pažnju srpske i svetske javnosti na upornu diskriminaciju institucija Republike Srbije nad LGBT populacijom u ovoj zemlji.

Organizatori ovog poduhvata kao slobodni građani Republike Srbije očekuju zaštitu nadležnih bezbednosnih službi pri ostvarivanju svog demokratskog prava na protest. Krajnje je vreme da se građani ove zemlje probude iz apatije i da se odlučno suprotstave nepravdi i diskriminaciji sa kojom se gej-lezbejska populacija u Srbiji suočava svakog dana. Verujemo da će protestno paljenje zastave države koja dozvoljava institucionalnu diskriminaciju LGBT populacije doprineti tom buđenju.

 

U potpisu,
Robert Vasić, Jadranka Sudar i Savo Karalić ispred fejsbuk grupe “Strejt podrška za povorku ponosa” i bloga “Beograd prajd”.

Од када је легитимно запалити заставу државе Србије? Сетимо се оног човека из Кнез Михајлове који је због читања молитве ухапшен и осуђен на 10 дана затвора! То је било ''ремећење јавног реда и мира'', а паљење заставе није, оно је Ок-еј?  

Влада Србије је потрошила чак 390.000 евра на обезбеђивање ''параде поноса''. Шта би се могло урадити са толико новца? Колико је то нових радних места,? Ако за отварање једног радног места треба 5000 евра онда би се могло отворити чак 78 нових радних места, или гледано то другачије, колико би помогао овај новац Србима са Космета, за отварање нових школа, забавишта, за   храну и остале елементарне потребе?! Ово је још један доказ у низу антусрпског и антихришћанског деловања владе Србије. Сетимо се само, влада Србије је дала сајту ''Квирија'' чак 130.000 динара, а за прављење сајта треба свега неколико хиљада а они су добили чак 130.000?! Коме толики новац? Можда ''људи'' из организације квирија добијају плату од владе Србије? Заиста ме не би чудило!   Шта су они бољи од других сајтова? Добро је то што се они залажу за морално посрнуће српског народа? То влада Србије подржава!  

Идеологија звана ''геј'' шири се као вирус који има само један антивирус! Ми тај антивирус морамо да употребимо и спречимо даље морално посрнуће Српског народа. Зар није довољно што нам се деце не рађају, што се сваке године изврши око 220.000 абортуса? Сада нам треба нова болест због које ће природни нараштај још више опасти, односно порасти морталитет и пасти наталитет на најнижу стопу. 

Супротстављањем новопеченој ''геј идеологији'' ми правимо бољи свет, не само за нас већ и за нашу децу! Сви ми се већ сада морамо запитати: ''ако пустимо геј параду данас, шта нас чека сутра''? Да ли ћемо сутра на улици гледати два мушкараца и две жене како се љубе а да нећемо смети ништа да учинимо? Шта ћемо рећи својој деци? ''Сине мајка и отац се нису супротставили на време зато ти живиш у оваквом неморалном и одвратном свету''?Ја имам само једну поруку ''супротставимо се данас, да већ сутра живимо боље''!   

Шкобић Дејан

 


Комунизам и аутомаштво - данас – скривени и јавни непријатељи Србије

Комунизам

Комунизам је идеологија која се крије иза социјализма. Тако су радили некада, тако раде и данас! Изједначавање комунизма и социјализма је неретко била одлика комунистичке врхушке у бившој ''Титовој Југославији'', помоћу таквог наступа су прикупили велике масе људи  и дошли на власт. По ступању на власт ''друга'' Тита видело се да се ту не ради о социјализму већ о диктатури једне партије и једног човека. Почело се са прогоном остатка разбијених четничких јединица које су се још увек криле по шумама планирајући акције али и бекство из земље. Немилосрдно су се супротстављали свакој присталици монархије и свакога ко није био члан КП сумњичаво гледали. Укратко, тако је било некада!


Данас Комунистичка партија и ''социјалисти'' истомишљенике прикупљају путем интернета пошто је то данас најјефтинији и најефикаснији начин деловања. Они немају новац за велике митинге, телевизијске рекламе, билборде и сл. Али зато праве сајтове који коштају само тридесетак евра, а резултати су више него задовољавајући!
Данас није тешко завести неког човека причама о: ''бољем животном стандарду'', ''повратку Космета'' и другим важним стварима за већину становника Србије с обзиром да је већина становника Србије у тешкој економској ситуацији илити прогнана из бивших Југословенских република и Космета, па те приче делују као откровљење за њих.

Недавно је основан ''кординациони одбор радничких протеста у Србији'', слаба тачка ''народа и народности'' је пронађена, она се зове – пропаст приватизације.
Лоша приватизација је имала за резултат затварање мањих и већих предузећа због чега је на крају велики број људи остао без посла и са великим разочарењем почео да гледа у ''демократске промене'' све више се окрећући другим странкама које обећавају свашта, а у ствари нису ништа боље од садашње власти. Ту економску кризу која је последица уништења привреде разни новопечени ''социјалисти'' користе да би привукли велике масе људи организујући протесте и социјалне немире чији епилог би био враћање комунистичке диктатуре на власт у Србију.


Поред тога што комунисти и ''социјалисти'' прикупљају своје чланове путем интрнета, велики утицај на ширење ових идеологија имају старији људи, а најгори родитељи  који својој деци причају о ''златном добу'' када су сви живели добро, путовали, проводили се, мало или ништа радили и једноставно уживали! Те приче о нераду и лепом животу на омладину делују очаравајуће и примамљујуће те се они учлањују у КП с надом да ће се то ''златно доба'' вратити и да ће они као и њихови родитељи уживати. Највећи проблем је што ти људи који саветују и причају приче младима не схватају чак ни данас да је то ''златно доба'' била уствари диктатура једног човека и једне партије. Ни данас већина тих људи не зна да је Космет у периоду између 1941 и 1987 напустило преко 500.000 Срба, за време другог светског рата прогнаних и избеглих је било око 100.000 а остали су са Космета отишли за време тог 'златног доба''. Тито је посебним декретом из 1945 забранио повратак прогнаних Срба на Космет, а разлог за то је био страх да се не наруши ''братство и јединство'' између Срба и Албанаца које никада није постојало! Космет је амандманима 1968 и уставом 1974 добио већи степен аутономије, имали су судску, извршну и законодавну власт као и право вета на сваку одлуку ''уже Србије''. Али, та незaвисност није важила када је Србија требала вратити неки инострани кредит АП Косову и Метохији. Србија је амандманима 1989 и уставом 1990 вратила овлашћења која је имала пре антисрпског устава(1974) устава, иако је тим уставом већи степен аутономије могла да добије и нпр. Република Српска и Република Српска крајина где су већину становништва чинили Срби, то није учињено, циљ је био да се Србија децентрализује, дестабилизује и до крајње мере остане сиромашна док су друге републике уставом 1974 добиле већа овлашћења и полако почеле са заобилажењем федерације и ЦК  доношењем независних одлука што је на крају резултирало сецесијом Словеније и Хрватске као и БиХ и Македоније(мирним путем) и добро познатим братоубилачким ратом...  Но, нећу да улазим дубље у правна питања, да се мало осврнем на садашње стање КП.

Велики утицај на популаризовање КП имају и медији, али до крајње мере несвестности. Серије и филмови попут отписаних и десанта на дрвар величају КП и ''друга'' Тита, иако комунистичка странка не контролише као некада медије, они и даље раде за њу, само без икакве користи и са великом гледаности тих серија и филмова у којима нема ни једна историјска чињеница, већ само обична пропаганда!


Књиге разних ''доктора'', ''магистара'' написане за време комунистичке ере и даље се читају, уместо да се те књиге униште као обичан пропагандни материјал, оне и данас у школама врло ефикасно делују! Што је најгоре од свега, у основним школама се и даље предаје пропагандна, комунистичка историја уместо праве историје од које и данас сви беже!


Због неких мојих текстова на интернету прошле године ме је контактирао секретар КП Душан Миленковић, прво је почео да ме ''обрађује'' са причама како је ''ова власт лоша'', с обзиром да сам се сложио у вези садашње владе после неколико порука питао сам га којој странци припада јер ми је већ напоменуо да је генерални секретар, одговорио ми је ''припадам комунистичкој партији Србије''. Већ тада ми је било све јасно, али ипак сам га питао да ли ће водити исту ону антисрпску политику ако једног дана дођу на власт и да ли ће осудити политику Тита и устав 1974 као и политику расбрљавања Космета, на то сам добио одговор да ''Тито од 1970 није био главни човек Југославије већ да су други управљали њоме до Титове смрти'', што значи да је он представљао само фигуру? Та ''теорија'' може се показати као делотворна код политички неписмених људи, али када је и он схватио да код мене то не пролази више ми није послао ни један мејл. То је лични пример, ако су мене који знам шта су радили пола века хтели да ''окрену'' замислите онда како прикупљају чланове?! На лажима наравно, као и некада.

Аутономаштво

Уставом 1974 Војводина је попут Космета добила већи степен аутономије, што је уједно и почетак развијања ''аутономаштва'' које се полако претвара у нацију!
За људе у Војводини данас не представља ништа ново парола ''Војводина Војвођанима'' што ни мало не личи на захтев за већи степен. Некада су Словенци имали једну паролу ''Словенија ради, Београд се гради'' што су користили и Косовски Албанци само уместо ''Словенија'', Косово је ''радило'', што је потпуна неистина.

Да би централизовао власт и повратио управу над своје две покрајине Слободан Милошевић је организовао такозвану ''јогурт револуцију'' 5 октобра 1988. После те ''револуције'' комплетно аутономашко руководство АП Војводине је смењено. Амандманима 1988 АП Војводина је изгубила одлике државности и вратила се под окриље Србије, што је потврђено и уставом 1990 године.

Већ 1992 затворена је Војвођанска Академија наука и уметности(ВАНУ) која је била основана 1979. 
После петооктобарске револуције основано је удружење грађана истог имена(ВАНУ) које је финансијски подржано од стране фонда Богумила Храбака. Прошле године овом удружењу је плаћено 300.000€ из покрајнског буџета. Ова академија је један од инструмената аутономашког оркестра. Према речима Дејана Лучића, један од аутомаша из ВАНУ је и Ендре Пап, председник ВАНУ, као и бивши председник ВАНУ, а садашњи члан председништва академије Јулијан Тамаш.


На ширење аутономашког покрета међу младима велики утицај имају професори на факултетима, између осталих по наводима Дејана Лучића ту спадају: Доц. Др. Дубравке Валић-Недељковић која је шеф смера за новинарство на Филозофском факултету у Новом Саду, проф Др. Марија Клеут такође са филозофског фалултета, Проф. Др. Радмила Маринковић-Недучин – ректор универзитета у Новом Саду, Проф Др. Ранко Кончар, бивши шеф катедре за историју на Филозофском факултету.
За медијску пропаганду задужено је много људи, како из разних ''независних'' медија тако и из телевизије Нови Сад, попут Јована Комшића бившег директора телевизије Нови Сад и Динка Грухоњића новинара Бете.


Војвођански политичари представљају карику у аутономашком ланцу без које је немогуће функционисати и градити аутомашки сецесионистички покрет. Велики број политичара из странака ЛСВ, ЛДП-а, ДС-а, СВМ-а, и др. се залажу за нови статут и успостављање нове републике Војводине. Највећи ''борац'' за усвајање статута у скупштини и прављење државе Војводине је Ненад Чанак, међу његове верне аутомашке пратиоце можемо сврстати Бојана Костреша(ЛСВ), Бојана Пајтића(ДС), Иштвана Пастора(СВМ), Шандора Егерешиа, Тамаша Корхеца и др. који се све отвореније залажу за независност Војводине, а све упорније за усвајање статута у скупштини Србије. Они често траже ''своје новце'' од Србије коју већина сматра ''окупатором''. Када је кум највећег сецесионистичког борца Ненада Чанка купио три шећеране за 9 евра тај браниоц ''наших новаца'' је ћутао!


Аутономаши се служе и уценама, покрајински секретар за управу, прописе и националне мањине Томаш Корхец је (Тањуг 16. 05 2009) изјавио да ''Војводина има правну могућност да уставном суду Србије тужи републичке органе због  кршења одредби устава о преносу надлежности на покрајину и доношења статута, али да то не би дало резултате''. Зар није кршење устава статут? Самном ће се у томе сложити сви историчари, правни аналитичари и политиколози који не раде за ''виши циљ'' познатији као ''република Војводина''!


Почетком године(19 фебруар) Ненад Чанак жестоко је напао државу изјавом да је Србија окупирала Војводину у време Слободана Милошевића. Он даље каже да је ''Војводина и даље у затвору''. Ја се питам када ће Војводина изаћи из затвора, када постане независна држава?
ЛСВ је штампала календаре у којима је писало ''Војводина република'', да би кршење устава било још веће његова странка је направила и пасоше ''републике Војводине''. Наравно, за то нико није одговарао, а државни тужилац Слободан Rадовановић се није огласио као у случају Велимира Илића када се наводно радило о ''говору мржње'', он је тада рекао да ће испитати наводе Илића ''против'' Љајића.

Резултати последњег пописа становништва у Србији, за Војводину су каснили неколико месеци, на крају су ипак објављени. Према првим резултатима Срби у Војводини чине 82% становништва од укупног становништва покрајине.
Након тога су се појавили резултати пописа према којима Срби чине 65% становништва у Војводини. Коме је одговарало да се одлаже са објављивањем резултата, и коме је одговарало да се промене резултати пописа? Оваквим манипулацијама су се служили и Албански сепаратисти на Космету док нису постигли жељени резултат према којем иду и Војвођански аутономаши, а тај циљ се зове независност!

Од ''идеологије'' се покушава направити идентитет, слично искуство смо имали у Босанском рату где се од вере правила нација, и опет ћемо касно схватити чему ово стање води и вероватно упасти у нови рат. Босански рат се може више окарактерисати као верски, с обзиром да су се у њему бориле три вере(православна католичка и муслиманска), једна против друге, и заједно: муслиманска и католичка против православне. У Војводини за разлику од Босне не постоје верски а скоро ни национални конфликти између две најбројније нације (Срба и Мађара) и сваки могући сукоб у Војводини биће потпуно идеолошки. Сада је још прерано говорити о могућем сукобу али ако се аутономаши не зауставе на време сваки сукоб између њих и људи који желе Војводину у саставу Србије је више него могућ, ако не и неизбежан. Многи аналитичари, обавештајци, историчари су упозоравали да ће могућа сецесија Словеније и Хрватске из тадашње Југославије ескалирати у рат, али то нико није веровао, тако исто се не верује ни данас. Ја не тражим да ми неко верује, већ да размисли о Словенским сецесионистима који су први кренули путем сецесије и упореди их са Војвођанским аутомашима и добиће једноставно решење – историја се понавља, а Србији одлази и друга покрајина.
 

Аутор: Шкобић Дејан


Душан Ковачев, Трпен спасен 04.04.2009

http://www.slobodanjovanovic.org/2009/04/04/trpen-spasen/

 Историчар Јован Пејин: Наличје предложеног статута Војводине,, 26 фебруар 2009

http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2009/015.html

Мирослав Самарџић: Политичка економија Војвођанског аутомаштва, Зрењанин 2005

ПДФ формат

Интервју: Дејан Лучић - Нови светски поредак креће на Војводину

http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Analize/2009/009.html

Ненад Чанак: Србија окупирала Војводину,

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=59004&sectionId=37&view=story

Томаш Корхец: Војводина може тужити Србију уставном суду, 16 мај 2009.

http://www.nemasale.rs/vesti/tamas-korhec-vojvodina-moze-tuziti-srbiju-ustavnom-sudu.html

 

Данас је јунаштво помолии се Богу!

 

Некада су се јунаштво и храброст демонстрирали на бојном пољу а данас у 21 веку и у ''слободној'' Србији јунак бити значи имати храбрости и на јавном месту молити се Богу!

Овај човек је ухапшен зато што је читао молитву код споменика Кнез Михаилове( у Београду) и осуђен на чак 10 дана затвора због наводног ''ремећења јавног реда'' и ''узнемиравања на јавном месту''. Колико наша држава није завршила са безбожничко-комунистичким режимом имамо прилику да видимо и овом приликом када је ни крив ни дужан човек ухапшен!

Ко је диктатор, поставља се питање? Да ли ''друг'' Тито, Милошевић или Тадић? Први и други су ликвидирали(на разне начине) своје политичке противнике а трећи ''ликвидира'' свој народ својом антисрпском, прозападном и антихришћанском политиком!

 

Ово није ниакква грешка полиције, ово је грешка Српске државне врхушке која има само један циљ - унитити што боље, а што лукавије Српски народ!

Ово није никаква ''теорија завере'', ово је сурова реалност. Размислите само, када се запослите тај ваш шеф или газда ће очекивати да радите како он каже, пошто вам он даје новац од којег ви после храните породицу! То исто се дешава и са нашом владом и председником који не само да морају да испостављају рачуне својим западним шефовима већ морају и да раде како им се каже због чега ми данас имамо војску са којом не би издржали ни да нас Албанци нападну, а државни буџет (пошто су продата сва предузећа) иде сигурним путем у банкрот!

 

 


Ана и Јелена у загрљају са сотоном!

 

Ми Срби по ко зна који пут показујемо да нам је стало само до новца. Свој народ, веру и државу политичари продају за ''ситне паре'' док спортисти то данас раде због сопствене популаризације не размишљајући колико је зла тај неко са којим се сликају нанео њиховом народу и држави, како материјалног тако и духовног. Клинтон је поред војног против Србије водио и пропагандни рат, он је између осталог изјавио  пред НАТО трупама у Македонији ''да су Срби масовно силовали мале девојчице''!   

 

Те две девојке које у тенису представљају нашу земљу усхићене и срећне се сликају са таквим човеком који носи на души(ако он то има) десетине хиљада живота који су изгубљени како на Космету тако и у Хрватској(где су Амерички официри у пензији вршили обуку Хрвата и где су баш они уз помоћ УН и ЕУ направили етничко чишћење у акцијама Бљесак и Олуја) и у Босни где су се као и у осталим Југословенским републикама признале ''авнојске границе'' које је писала једна партија и које не садржа етничке Српске просторе због чега је  више од 2 милиона Срба остало у бившим Југословенским републикама.

 

Поред свих тих живота које је тај човек одузео он нам је одузео и Космет и све остале Српске етничке делове старе Југославије. С. Милиошевић који је покушао да спаси суверенитет оног дела Југославије који је остао оптужен је за: геноцид и ''припремања етничког чишћења'' као и за ''недемократски'' режим. Срби су бомбардовани јер нису хтели да уведу ''западне вредности'' односно нисмо хтели марионетску демократску власт са којом би САД могле да командују као што то раде данас. С. Милошевић је једно време(после Дејтонско споразума) важио за ''фактора стабилности на балкану'' али када је кренуо у обрачун са Шиптарским терористима и када је решио да очува то мало Југославије и да се супротстави јачој војној сили НАТО-а постао је ''недемократа'' и ''рушилац мира на Балкану'''. Наиме показано нам је да западна ''демократија'' функционише само онда када је то САД потребно.

 

Срби ће заувек памтити НАТО агресији као што памте Косовски бој у којем су изгубили Косово па потом и осталу територију као што се то чини и данас. Замењене су само улоге и оружје али циљ је потпуно исти - окупација Србије зарад циљева ''великих сила''. Како неко тако познат и славан може да заборави какво му је зло неко починио и да се са њим загрли са осмехом и радошћу, као да се сликају са неким човеком који је толико тога учинио за наш народ да је слика са њим само мали гест. Но ако размислимо он и јесте учинио много за нас: поставио је марионетски режим у Србији са којим сваки Амерички председник у будућности може да управља, окупирао нам је Космет, нанео нам  фузички, материјални и духовни бол због чега смо данас исцрпљени да мењамо ову прозападну и антисрпску власт....а данас да буде још циничнији слика се са девојкама које је бомбардовао и чији је народ уништио у сваком погледу, а те две девојке се сликају са њим не обраћајући пажњу на сва зла које је он починио њиховом народу. Жалосно зар не?

 

 

Дејан Ш.

 

 

 

 

Непожељан Јеремић!

 

Вук Јеремић

 

Министар спољних послова Вук Јеремић није се састао са потпредседником САД Џозфом Бајденом из свима нама непознатих разлога! За министра спољних послова једне земље највећи су приоритет посете страних политичара његовој држави а поготово ако су ти политичари на истакнутим позицијама у својој земљи и ако директно од њих може да зависи напредак и развој његове земље.

 

Вук Јеремић се у последње време истакао са својим изјавама и својим радом за нашу земљу. Вук Јеремић се показао као највећи патриота и као човек који ради за интересе своје државе и свог народа. За разлику од осталих људи из власти Јеремић се не устручава да каже своје мишљење па макар се оно и не свидело ономе коме га упућује. Једна његова изјава је многе шокирала, он је наиме изјавио да у БиХ влада протекторат УН који представља ''високи представник''. Тај високи представник иначе за оне који не знају - спроводи диктатуру на простору БиХ, он је 2004 сменио чак 49 политичара(Срба) који су били ''непослушни'' и да цинизам буде још већи  он им је забранио бављење политиком ''до даљњег'', што може да значи да се више НИКАДА ти политичари неће бавити својим послом или пак док не постану послушни и покорни! Босанске(муслиманске и хрватске) власти су ту изјаву одмах осудиле и прозвали је ''мешањем у унутрашње послове БиХ''! Ту изјаву је подржао премијер Републике Српске Милорад Додик

 

Зашто Вук Јеремић није разговарао за Џозефом Бајденом? Да ли је разлог за то мимоилажење ставова њих двојице због чега би вероватно касније избио медијски скандал? Ко то може да не допусти да њих двојица разговарају? Коме је у интересу да Србија остане без Космета и Војводине па после и Рашке? Коме уопште смета њихов разговор? За све ово постоји само један одговор - Влади Србије и председнику!

 

У идућем саставу владе се већ сада може тврдити да Јеремић неће присуствовати! Превише се истакао као бранилац интегритета и суверенитета своје земље и због тога мора бити смењен! Идућу владу ће сигурно опет саставити данашња влада само ће им у помоћ прискочити на ''мала врата''  и Николић ради спровођења ''демократије'' која у преводу значи ''кради, ћути и пусти друге да раде исто''! Немојте помислити да сам ја радикал па пишем против Томе. Не, ја нисам припадик ни једне странке нити симпатизер и све што напишем гледам из мени реалног угла који и вама преносим. Не морате ви мени ништа веровати, важно је да људи отворе видик и да не слушају безкритично сваку пропагандну реч коју медији објаве.

 

 

Човек попут Јеремића мора бити у свакој идућој влади без обзира ко је прави!

 


Шовиниста СТИГАО!

Џозеф Бајден Амерички потпредседник стигао је данас у Београд. Он се за време, као и пре НАТО агресије истакао као велики шовиниста, својим изјавама је згрожавао Американце а нас Србе засмејавао!

 

Он је за ''СНН'' 1993 изјавио: ''Срби су банда неписмених дегенерика, убица беба, касапина и силоватеља''!

 

После тога се ''прославио'' изјавом у Америчком сенату: ''Све Србе треба ставити у концентрационе логоре налик нацистичким(Америка - земља ''демократије'',прим. аутора: Д.Ш)

Бајден је почетком 1999 године поднео резолуцију у Америчком сенату којом се Клинтон овлашћује да ''користи сву неопходну силу против Србије''!

Он је чак дао и један нацистички предлог:''требало би да одемо у Београд и да успоставимо окупацију у тој земљи по узору на јапанско-немачку окупацију у другом светском рату''!

 

Зар таквог човека требамо сматрати пријатељем? И уложити милион долара у његово обезбеђење, а за тих милион долара могла би се: отворити нека мања фабрика, запослити људи, поткупити неки инострани политичар да лобира за Србију, поделити плата ратним ветеранима, оспособити нека затворена фабрика.......итд........!!!!!!!!

 

Америка је некада била појам за ''демократију'' а данас је појам за: варварство, непоштовање међународног права, распарчавање држава, медијске лажи....итд....Уместо да наши политичари туже Бајдена за такве шовинистичко-пропагандне неистине, или бар му кажу да повуче своје антисрпске реченице, они га примају у посету и обезбеђују као да долази Енглеска краљица или не дај боже папа!  

Све то зарад ''европе''! Европа у којој ће Србин са Космета бити у енклави, незаштићен, очекујући сваког тренутка нови прогон - мени не треба!

Овакви политичари какве ми имамо у Србији могу само у Србији да се ''прославе''! У свакој другој земљи влада која је против свог народа она пада пре него што и почне са радом, док међутим код нас сав тај светски политички олош успева да профитира на народној муци и несрећи не радећи ништа да том народу врати тако што ће му обезбедити боље материјално стање!

 

Та ''демократска'' влада коју ми сад имамо спријатељена је са западом (који је и поставио на власт у Србији) који пак ништа не чини за њу да помогне њеном народу већ сасвим супротно, уцењују нас: кредитима, новим ембаргом у случају неке друге немарионетске владе, осуђују нас за НАТО агресију да би оправдали себе....

 

Џозеф Бајден је само један у низу политичара које би Србија требала и морала да тужи за: ратно хушкање, шовинистичке изјаве, омаловажавање Српског народа...У тим пресудама Србија би добила велику новчану оштету али када би још тужили и земље НАТО-а добили би толико новца да би сасекли проблем незапослености у корену: отварајући нова радна места....Уместо тога ми понизно(наша влада) слушамо диригенте из америчке амбасаде и радимо како они искомпонују!

 

Није срамота што Бајден долази, срамота је што га наша влада и председник примају у посету и што улажу толико новца за његову безбедност!


Powered by blog.rs